Gullfuglen

Vi har fått regntid i Norge. November føles våtere og våtere. Men så kom nordadraget og klarværet. Og da sola endelig viste seg, måtte det bli tur.

Gullfuglen i morgensola

Gullfuglen (Klikk på bildet for større visning)

Jeg dro derfor på rådyjakt i Rakkestad i Østfold i går, og hadde heldigvis også tatt med kamera. Jeg skulle nok ha vært på andejakt, for like ved rådyrterrenget mitt var det et skikkelig leven med stokkender i hundretall som plasket og sprutet i et vann.

Her kunne det bli noen artige bilder, for sola skar inn lavt over vannet og forvandlet vannspruten fra endene til gull!

Det ble ikke børse, men Nikon D300 og 500mm på frihånd i dårlig lys og med alt for høy iso.  Jeg lykkes likevel med å fange øyeblikket da sola lyssatte vannspruten fra en av stokkendene som vasket seg.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke savnet børsa i det hele tatt. I stedet for å skremme bort mellom 100 – 300 stokkender med et skudd, fikk jeg en fin time på morran med flere hyggelige opplevelser ved vannet. Det er artig å studere endene og hva de holder på med når de tror at de er alene.

Ikke minst kan det plutselig skje nye ting når man sitter rolig ved vannkanten.

Sangsvaner inn for landing

Sangsvaner inn for landing (Klikk for større visning)

Kraftige trompetlyder gjaller plutselig over vannet. Det er sangsvaner som er på vei. Fire hvite vakre svaner kommer lavt over vannet og har for lengst sett seg ut en landingsstripe rett foran meg. Her går alt plutselig veldig fort for en fotograf. Jeg prøver å fange vannspruten ved landingen, men noen trær står i veien, kamera vingler og autofokusen sliter med å skille svane fra bakgrunn. F….!

Men svanene dukker opp og viser sin hvite fjærprakt og sitt flotte gule nebb midt i en solstripe. Det blir en sterk kontrast til omgivelsene.

Sangsvaner på vann (klikk for større visning)

For ordens skyld kan jeg nevne at rådyrjakta gikk mye dårligere enn fotograferingen. Jeg gikk en tur med børsa, men både bukker, råer og kje hopper rundt i samme antall som før. Hvite i rumpa og tjukke i pelsen.

Snart er det jul.

This entry was posted in Opplevelser and tagged , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*